fbpx
Perron3 Boskoop - Crew Interview Juli
2355
post-template-default,single,single-post,postid-2355,single-format-standard,bridge-core-2.1.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-20.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1202

Crew Interview Juli

Crew interview met Samson

Samson, de man die echt alles kan! Samson begint elke dag om half 6 met het voorbereiden van de dag. Ik hoor je denken, half 6!! Als in 5:30u? Jupe, nog voordat Boskoop ontwaakt is Samson al volle bak aan de slag in onze keuken.

‘Je zou niet denken dat er zo veel voorbereiding zit’ horen we regelmatig. Klopt, alles ziet er natuurlijk spik en span uit als wij om 12u de deur openen voor gasten ( thanks to Samson). Met onze open keuken kijk je zo op onze verse tomaten, sla bladeren en augurkjes. Alsof het daar gewoon altijd is, is het op, vul het een beetje aan zo hup, direct uit de verpakking, voorgesneden en al..maar niets is minder waar!

Omdat wij kiezen voor vers, kiezen wij er ook voor om elke dag alles vers te bereiden, te snijden en dus aan te vullen. Omdat dit heel veel snijden, bakken, koken en grillen is moet je hier echt vroeg mee beginnen.

Maar wat doet Samson dan zoal? We stelde hem een paar vragen, omdat we vinden dat deze man wel wat eer voor zijn werkt verdiend! (Daarnaast is hij ook opzoek naar nog een collega, die hem in de ochtend kan komen versterken!)

Samson – Allround keuken medewerker

Maar wat doet Samson dan zoal? We stelde hem een paar vragen, omdat we vinden dat deze man wel wat eer voor zijn werkt verdiend!
(Daarnaast is hij ook opzoek naar nog een collega, die hem in de ochtend kan komen versterken!)


Samson hoe begint jouw dag als je hier ‘s morgens aankomt?

Als ik hier aankom is het nog zo lekker stil buiten! Ik open de deuren en zet alles alvast buiten. De tafels en stoelen, borden, bezorgfietsen. We zijn deze periode pas open vanaf 12u, maar als er mensen zijn die voor werk even een kopje koffie willen, of gebruik willen maken van het toilet doe ik daar niet moeilijk over. Daarnaast heb ik binnen echt de ruimte nodig, dus de borden, bezorgfietsen en bakfiets gaan meteen naar buiten.

Daarna start ik met het wassen en snijden van de aardappelen. Ik gebruik zo ongeveer 36 zakken aardappelen per 3 dagen. Begin van de week doe ik natuurlijk iets minder, maar voor het weekend is het echt spierballen werk. Zo’n zak aardappelen weegt 20 kilo. Daarna bak ik de friet voor, dit is een heel precies klusje. We hebben een strak schema hoe we de friet bereiden. Friet is echt onze trots, dus ik ga hier dan ook heel voorzichtig en geconcentreerd mee om.

Dus je kunt wel stellen dat jij de kern bent van onze lekkere friet? Spierballen, geduld, concentratie en een beetje liefde zit er in als ik het zo hoor.

Nou zeker! Elke dag heb ik vele taken op de to do list, maar dit is echt een van de belangrijkste taken. Ik filter zelfs de kleine stukjes eruit.

Jeetje wat een werk, maar eerlijk is eerlijk. Het resultaat mag er zijn als onze collega’s de friet afbakken. Wat doe je na de friet voorbereiding?

Dan begint de race tegen de klok. Alle bakjes die je ziet in de counter met gesneden groentes en toppings moeten gevuld worden. Dus ik begin met snijden en het vervangen van alle bakken. Alles weer lekker schoon en fris, dat vinden we heel belangrijk. Je kunt gewoon echt geen oude tomaten in een schone bak gooien, of bij oude tomaten wat nieuwe leggen.

Om verspilling tegen te gaan proberen we dit altijd zo goed mogelijk uit te kienen, hoeveel denken we vandaag nodig te hebben. Dus naast het snijwerk doe ik ook het rekenwerk, haha. De volgende dag kun je zien of je berekening juist was of niet. Ik moet zeggen, ik zit er nog maar weinig naast!

Ik geloof je direct, je doet dit al zo’n tijd. Je bent ook aan het werk als een geoliede machine. Wat snij je dan allemaal precies? En wat doe je daarna?

Wil je echt de hele lijst horen? Nou hier komt mijn lijstje hoor, ik snijd; tomaten, cherrytomaten, rode ui, komkommer, bosuitjes, knoflo….

Oke oke, ik hoor het al… zeg maar gewoon, alles?

Nou bijna wel! Wil je dat ik m’n lijstje nog af maak of geloof je het zo wel?

Ik geloof het zo wel haha. Wat doe je daarna dan? Nog meer?

Jupe! Daarna gaan we de gemarineerd kip grillen. Deze grillen we alvast wat voor, zodat deze alleen nog kort na gegrild hoeven te worden voor de salades en pasta’s. Zo kunnen we sneller te werk gaan wanneer iemand hier aan de counter of online besteld.
Ook maak ik de bolognesesaus elke dag vers naar geheim recept van Meneer Senior Mangal. Meestal als ik daar mee bezig ben druppelen de eerste klanten binnen en komen mijn collega’s inmiddels helpen. Ik heb er dan al wat uurtjes op zitten!

Wat vind je het leukst om te doen?

Ik vind het voorbereidende werk erg leuk, het geeft me een goed gevoel dat ik de rest van mijn collega’s een goede start van de dag kan geven. Ik kan snel en geconcentreerd werken en dat vind ik het leukst om te doen. Laat mij maar to do lijstjes af werken, geef me een lijst en ik fix het! Ook vind ik het leuk om wat burgers op de grill te maken voor klanten. Ik vind het minder leuk dat jij dan altijd weer burgers moet hebben voor de foto als ik net druk bezig ben. ( Nee hoor, grapje! )

Ik weet dat ik vervelend ben…altijd die vervelende foto’s, nu weer een interview.. sorry, not sorry haha. Nog een laatste vraag dan, dan ben je van me af.. wat vind je het leukst aan je werk?

Mijn collega’s. Ik heb de ochtend voor mezelf om geconcentreerd te werk te gaan, maar daarna vind ik het leuk als mijn collega’s komen. Het is heel leuk om samen te werken. Samen werken is belangrijk en leuk.

Thanks voor je tijd Samon! Je bent een topper!


Wij zijn nog opzoek naar toppers die ons voorbereidingsteam kunnen versterken. Ben jij een vroeg vogel? en vind je het leuk om voorbereidend werk te doen?
Stuur ons dan een mailtje met je motivatie en CV > info@perron3.com


Meer verhalen lezen van onze crew?

Lees ons interview met Nathan, Gina, Saffouane en Ameer!