fbpx
Perron3 Boskoop - De mister Vink burger
1188
post-template-default,single,single-post,postid-1188,single-format-standard,bridge-core-2.1.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-20.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1202

De mister Vink burger

De burger met een verhaal. Meneer Vink heeft vroeger in het stationspand gewerkt. Hij beheerde de fietsenstalling, verkocht de treinkaartjes en bediende de wissels. Voor zijn 93ste verjaardag gaven wij aan hem een burger met zijn eigen naam cadeau en deze burger siert nog altijd ons menu.

Veel Boskopers zullen hem nog wel kennen, meneer Vink. Van 1960 tot en met 1985 verkocht hij op station Boskoop de kaartjes, bediende hij de wissels en hield hij toezicht over de fietsenstalling. Kortom, meneer Vink wás het station.

Jarenlang werkte hij er met veel plezier. Zijn nieuwsgierigheid was dan ook groot toen hij hoorde dat er een restaurant zou komen op zijn oude werkplek. Zijn kleindochter regelde voor hem dat hij al tijdens de verbouwing, nog voordat Perron3 de deuren opende, een keer een kijkje binnen kon nemen. Meneer Vink genoot volop tijdens zijn bezoek en haalde lustig herinneringen op aan de tijd waarin één man nog een heel station runde.  Wij van Perron3 vonden dit zo leuk, dat we een verrassing voor hem bereidde!

Het feit dat meneer Vink al die jaren op het station had gewerkt, vonden we zo bijzonder dat de we hier iets mee wilden doen. We hebben daarom besloten een burger naar meneer Vink te vernoemen. Een speciaal samengestelde burger die volgens ons ‘meneer Vink-waardig’ is. Natuurlijk moest de persoon in kwestie wel eerst nog zijn goedkeuring geven voordat de burger op de kaart werd gezet. We hebben hem eerst samen met zijn dochter en kleindochter geproefd en hij is ook door meneer Vink dubbel en dwars goedgekeurd!

Sinds die dag staat de Mister Vink-burger nog steeds te shinen op onze menu kaart en heeft hij er zelfs een special bij gekregen op zijn 95ste verjaardag. Namelijk de Mr. Crispy Vink! Op iedere verjaardag komt hij naar ons toe om zijn eigen burger te eten, dus we hopen dat we nog een tijd van zijn bezoek mogen genieten.

Publicatie| Gouwe Koerier 25 Januari 2017
Lezen : Meneer Vink krijgt eigen burger

Publicatie| AD groene hart 2 februari 2017
Lezen: Iedereen wil het nu proeve