fbpx
Infopagina - Perron3 Boskoop
1461
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1461,bridge-core-2.1.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-20.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1202,elementor-page elementor-page-1461

Informatie pagina

Regels, aanpassingen, protocollen het is me allemaal wat..
Omdat er veel wijzigingen en regels zijn hebben we een overzicht pagina voor je gemaakt. Hier kun je alles lezen over hoe wij te werk gaan, wanneer we open zijn en hoe je kunt reserveren. Zo kun je voorbereid en met een gerust hart op pad. [ Laatste update: 3 September.]

Reserveren Restaurant
Geen klachten of verkouden?
Telefoon: 0172-830003

 

Blok tijden: 50/55 min. tafel tijd. Ieder heel uur start een nieuw blok.

Bekijk hieronder ons protocol overzicht duidelijk in beeld gebracht.

Menukaart
I.v.m. onze aangepaste openingstijden we werken met een aangepast menu. We serveren tijdelijk nog geen broodjes, smoothies en clubsandwich. Bekijk hieronder het menu. Er staat nog genoeg lekkers op! 😉

Gasten registratie | Per 10 Augustus
Per 10 augustus is het in de horeca verplicht bezoekers te vragen zich te registreren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting. Gasten registreren zich op vrijwillige basis. Gegevens gebruiken wij uitsluitend voor bron- en contactonderzoek wanneer deze mogelijk zal worden opgevraagd.

Restaurant & Terras

Tafeltje reserveren of op aanvraag bij de kassa
Reserveer telefonisch een tafeltje voor in ons restaurant. ( Terras is op aanvraag) We willen je vragen niet zelf ergens te gaan zitten maar je eerst te melden aan de kassa. Hier kunnen we je namelijk de verplichte controle vragen stellen en zullen we je vragen om voor het GGD contact onderzoek je gegevens te noteren.

  • Ik heb gereserveerd.
    Als je hebt gereserveerd kun je je melden aan de reservering tafel in ons restaurant of bij de kassa.
  • Ik heb niet gereserveerd.
    Meld je aan de kassa voor zowel het restaurant als het terras.

Met wie mag ik aan een tafel?

  • Uit het zelfde huishouden > tot 4 personen aan 1 tafel
  • Uit een ander huishouden > tot 2 personen aan 1 tafel.
    * kinderen tot 12 jaar niet meegerekend

Ik ben met meer dan 2 personen uit een ander huishouden.
Als je met meer dan 2 personen uit een ander huishouden bent, kun je helaas niet gezamenlijk aan een tafel. Wel kunnen we de tafels op 1,5 meter naast elkaar zetten. Wij willen je vragen vooraf te reserveren en eerlijk te zijn voor jouw en onze veiligheid.

Blok tijden
I.v.m. de hygiene maatregelen werken wij met bloktijden van 50/55 minuten per heel uur. Ieder uur start er een nieuwe tafel ronde. Mocht er ruimte zijn in ons schema, kun je eventueel langer blijven zitten. Doe dit in overleg met onze crew. Meld je zonder reservering eerst bij de kassa dan kijken wij naar de beschikbaarheid.

Tafeltje op ons terras
Wij willen je vragen je eerst aan de kassa te melden voordat je plaatst neemt . Hier kunnen wij je de controle vragen stellen en de registratie opnemen. Zonder controle vragen is het niet toegestaan plaats te nemen op ons terras.

Bestellen en betalen
Om de beweging en routing in ons restaurant zo veel mogelijk te beperken vragen wij een persoon van de tafel te bestellen aan de kassa. De bestelling brengen wij aan tafel. Blijf zo veel mogelijk op je plekje zitten.

Bestelling afhalen
Wacht op gepaste afstand enkom niet te vroeg. Meld je bij de kassa & wacht op gepaste afstand van onze andere gasten.

Catering op locatie, de bakfiets & High tea

Catering, Bakfiets & High Tea
Onze bakfiets op locatie is helaas niet mogelijk bij geen gezelschap van +6 personen. Wel kunnen wij catering aan huis leveren en/of lenen wij tegen een leuk tarief onze bakfiets of bar uit.
Aangepast menu / catering aanbod / High Tea
I.v.m. ons aangepaste menu serveren wij tijdelijk geen broodjes, wraps, clubsandwich en smoothies. Het aanbod in onze catering bestaat daarom tijdelijk alleen uit de salades en pasta’s. Ook kunnen wij door de beperkte ruimte in ons restaurant en ons verkleinde menu helaas geen High Tea aanbieden.

Vraag naar onze catering of uitleen mogelijkheden via info@perron3.com