fbpx
Perron3 Boskoop - Meesters van de Friet
1173
post-template-default,single,single-post,postid-1173,single-format-standard,bridge-core-2.1.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-20.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1202

Meesters van de Friet

Toen wij Perron3 startten stond er één onderwerp boven aan de lijst met wensen; ambachtelijke friet.

Het concept dat we voor ogen hadden sloot niet aan met kant-en-klare friet uit de diepvries. We wilden de friet net als onze andere gerechten zelf maken. Een ‘fresh food’ beleving bij al onze gerechten en friet zou daar een groot onderdeel van uitmaken. Als je aan Perron3 denkt, denk je aan de lekkerste friet die je ooit hebt gegeten! Met dat idee in het achterhoofd gingen we op zoek naar een partner en de beste aardappel.  We kwamen in contact met de Meesters van de Friet, en eerlijk, deze naam schept een hoop verwachtingen! Deze hebben zij wat ons betreft gelukkig volledig waargemaakt.

Meesters van de Friet is een concept van Oiltrade BV. Zij werken samen met verschillende partnerbedrijven en selecteren het hele jaar de beste producten voor ambachtelijke, verse friet. Daarnaast geven zij ons ook nog totaaladvies om het lekkerste frietje van het land te maken. We draaide een aantal testen samen, zoals de aardappel snijden, de beste olie uitzoeken en de juiste temperatuur vinden. We waren compleet verkocht. Dit is het frietje waar we naar op zoek waren.

Met de juiste tools en producten maken wij nu met veel plezier heerlijke ambachtelijke friet. Om deze term te beschermen sloten wij ons aan bij de Frietbakkers Gilde.

Het frietbakkers Gilde is een initiatief van Meesters van de Friet en heeft als doel ambachtelijke frietbakkers te verbinden en het imago van verse friet te beschermen. Om lid te worden moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Meesters van de Friet en de Frietbakkers Gilde hebben ons veel gebracht. Zij hebben een groot aandeel in onze 6de plaats in de AD Friettest.

Wij zijn megatrots op het feit dat Perron3 vaak omschreven wordt als dé plek waar je zulke lekkere frieten kunt eten. Dat is toch fantastisch! ‘Als je aan Perron3 denkt, dan denk je aan friet’, horen we regelmatig. Nooit gedacht dat dit zo’n groot onderdeel van ons concept zou worden, wel gehoopt! We did it!

Het profiel van gilde leden

Het Frietbakkers Gilde is er niet voor iedereen. Er zijn een aantal criteria waar je aan moet voldoen.

  • Je snijdt zelf aardappels tot friet voor het oog van de klant
  • Je bakt de friet twee keer. Je bakt zelf voor en je bakt zelf af
  • Je gebruikt frituurolie met minimaal 80% (enkelvoudige en meervoudige) onverzadigde vetzuren
  • Je hebt kwaliteit, hygiëne en uitstraling hoog in het vaandel staan
  • Je wilt (online) zichtbaar zijn op basis van onderscheidende kwaliteit

Publicatie Meesters van de Friet: Lezen
Nummer 6 in de AD friettest: Lezen